3ο Συμπόσιο Νευρολογίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

Print
 
 
slider

 

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διενέργεια του 3ου Συμποσίου Νευρολογίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων με τίτλο Horror Autotoxicus «τα αυτοάνοσα νοσήματα στη νευρολογική κλινική πράξη: αντιπαραθέσεις και διλήμματα», που θα διεξαχθεί στις 12-14 Απριλίου 2018 στις Σπέτσες.

Η θεματολογία του Συμποσίου θα επικεντρωθεί στις λεγόμενες «αυτοάνοσες» νευρολογικές παθήσεις, που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής μας κλινικής πρακτικής. Οι επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στην κατανόηση της παθογένειάς τους όσο και στη θεραπευτική τους αντιμετώπιση, είναι ραγδαίες.

Για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια «παντρέματος» της θεωρίας και της πράξης. Θα υπάρξουν εισαγωγικά κλινικά φροντιστήρια, που θα υπενθυμίσουν και θα ανανεώσουν βασικές γνώσεις ανοσολογίας. Για κάθε κατηγορία παθήσεων, θα προηγείται ένα κλινικό φροντιστήριο, που θα αφορά τους υποκείμενους ανοσολογικούς μηχανισμούς, το οποίο θα ακολουθείται από μία συνεδρία με συγκεκριμένα παθογενετικά και κλινικά ερωτήματα, ώστε να μεταφράζεται η θεωρητική γνώση σε πρακτική εφαρμογή. Τα ερωτήματα θα αναλύονται από έμπειρους και έγκριτους κλινικούς, με τη μορφή του debate, όπως και στα προηγούμενα συνέδρια.

Θα καταβληθεί προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία ώστε να εξασφαλιστεί ο διαδραστικός χαρακτήρας του Συμποσίου. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με tests για τους νεότερους συναδέρφους, με χορήγηση επάθλων ως επιβράβευση, συνεδρίες προσομοίωσης σε κρίσιμα ερωτήματα και τακτικές της κλινικής μας πρακτικής και διαγωνισμούς γνώσεων, ώστε να επιτευχθεί ένας ευχάριστος και συμμετοχικός εκπαιδευτικός χαρακτήρας, προκειμένου να ξεφύγουμε από τις στείρες παρουσιάσεις ομιλιών.

Τα δύο προηγούμενα συνέδρια διεξήχθησαν στο εμβληματικό Σαρόγλειο Μέγαρο Αθηνών. Φέτος, επελέγη ένας ιστορικός εκπαιδευτικός χώρος, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή των Σπετσών.

Η παρουσία σας και η ενεργή σας συμμετοχή στον επιστημονικό διάλογο που θα αναπτυχθεί, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Με την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί χρήσιμη και εποικοδομητική για όλους, σας περιμένουμε στο όμορφο και ιστορικό νησί των Σπετσών.

Νικόλαος Φάκας MD PhD
Γενικός Αρχίατρος
Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής
401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Τριαντάφυλλος Ντόσκας MD
Αντιπλοίαρχος (ΥΙ) ΠΝ
Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

 

Κουτσόπετρας Πέτρος MD
Γενικός Αρχίατρος
Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής
424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως

 

Χαιρόπουλος Κωνσταντίνος MD PhD
Διευθυντής ΕΣΥ
Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Γενικές Πληροφορίες

Ημερομηνίες

Έναρξη Εργασιών: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
Λήξη Εργασιών: Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Τόπος

Ίδρυμα Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή
18050 Σπέτσες, Ελλάδα, τηλ.: +30 22980 72206
website: www.akss.gr

Ιστοσελίδα

www.militaryneurology-symposium2018.gr

Μόρια

Θα αξιολογηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για Χορήγηση Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits)

Πληροφορίες Εγγραφής

Κατηγορία Κόστος
Ειδικευμένοι 100,00€
Ειδικευόμενοι 80,00€
Μέλη της Επιστημονικής Ένωσης Υγειονομικών Ενόπλων Δυνάμεων Δωρεάν
Νοσηλευτές Δωρεάν
Φοιτητές Δωρεάν

Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ


Για τη διαμονή των συμμετεχόντων έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια στις Σπέτσες όπου και θα διεξαχθεί το Συμπόσιο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν για την διευθέτηση της διαμονής. Το Οργανωτικό-Συντονιστικό γραφείο, δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί διαθεσιμότητα μετά τις 10 Φεβρουαρίου 2018.

Για κρατήσεις παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Οργανωτικό-Συντονιστικό γραφείο.

photo

 

logo conferreSA

Συνεδριακή Α.Ε./Conferre S.A.: "The Art of Bringing People Together"
Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, θέση Μάρες, 455 00 Ιωάννινα

Τηλ. +30 26510 68610 | Fax. +30 26510 68611 | E-mail: info@conferre.gr, | Website: www.conferre.gr

You are receiving this email because
1.) You have been registered in one of the congresses/events of "CONFERRE SA" or
2.) You subscribed via our website service Want to be removed? No problem, Unsubscribe and we won't bug you again.